SOdomänen

Samhällsorienterade ämnen (historia, samhällskunskap, geografi och religion) lägger grunden för en global kunskap som kommer att behövas i en värld som förändras allt snabbare.Genom SO-ämnet ger vi eleverna omvärldskunskap och fostrar dem till världsmedborgare.

Vi arbetar med hur vårt samhälle fungerar och vad den demokratiska processen i samhället innebär för rättigheter och skyldigheter. I ämnet  arbetar vi också med hur vi skall ta hand om vår miljö och hur vår värld ser ut. Vi arbetar för en större förståelse av vad som händer i världen genom att ge våra elever kunskap om världens historia och de olika  trosinriktningar som finns i vår värld.

SO-domänen arbetar med att utveckla ämnet genom att ta fram forskning och undervisningsmetoder för elevernas kunskapsutveckling.